sobota, 18 października 2014

PESTKI MORELI



          Wszechobecna choroba nowotworowa coraz częściej dotyka naszych znajomych, członków  rodziny. Jeszcze kilka lat temu była złym snem, okrutną wyrocznią, o której nikt nie chciał mówić. Diagnoza brzmiąca jak wyrok, płacz, cierpienie, śmierć. Prognozy mówią, że co trzecia osoba będzie umierała na raka- przerażające, ale wszystko wskazuje na to, że właśnie tak będzie póki świat się nie opamięta, póki ludzie nie zrozumieją, że sami do tego doprowadzają. O chorobie nowotworowej zamierzam pisać jeszcze wiele razy, wspomnę tylko, że najnowsze badania w Stanach i Australii wykazały, że skuteczność chemioterapii w walce z rakiem wynosi ….? Ile ??? no jak myślicie???  2% !!! tak jedyne 2% pacjentów przeżywa pięć lat!!! A jest to jedyna , pomijając  radioterapię oficjalna metoda, którą „leczy się” pacjentów tzn. zabija pacjentów skoro jej skuteczność wynosi jedyne 2%. Badania zostały przeprowadzone na przełomie 1990-2004 i dotyczyły leczenia 22 rodzajów raka.
      Dzisiaj chciałabym napisać o pestkach moreli- moc witaminy B17, posiadają silne właściwości antynowotworowe. Tak utajnione i niedopuszczone przez wielkie koncerny farmaceutyczne, a przecież mogłyby uratować, a na pewno wspomóc wielu w walce z nowotworem. Jednak nikt nie zarobiłby miliardów dolarów na zwykłych pestkach moreli, których nie da się opatentować. Jason Vale w Stanach Zjednoczonych został skazany na więzienie za stwierdzenie, że pestki moreli są lekarstwem na raka. Twierdzi on, ze to właśnie pestki moreli, a nie chemioterapia wyleczyły go z raka.
W Meksyku istnieje klinika dr Contrerasa, w której leczy się nowotwory witaminą B17 z bardzo dużą skutecznością. Temat budzi wiele kontrowersji, szczególnie jest niewygodny przemysłom farmaceutycznym, które wiele by straciły gdyby okazało się, że zwykle gorzkie pestki moreli zwalczają raka. Matka natura wie co dla nas dobre… 
    
Właściwości:
Gorzkie jądra pestek moreli zawierają nie tylko witaminę B17(Letril), są również bogate w witaminę B15- kwas pangamowy, jak również kwas salicylowy, który ma silne działanie bakteriobójcze.
Niemniej jednak lepiej zapobiegać niż się leczyć, dlatego osobiście spożywam dwie/trzy gorzkie pestki moreli dziennie.  

Ważne jest, żeby kupować gorzkie organiczne pestki moreli z ekologicznych upraw, u producentów którzy dbają o jakość produktów. Do nabycia przez Internet lub w sklepach ze zdrową żywnością. Cena około 25 zł za 250g.

Na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz